Vi passer på Odenses talenter

I Odense måtte man i mange år konstatere at dygtige unge talenter forlod byens sportsklubber, fordi andre klubber og byer tilbød bedre faciliteter. I Odense manglede der et målrettet miljø, for at fastholde unge fra Odense samt tiltrække unge fra andre dele af Danmark og verden.

I 2017 tog en gruppe dedikerede personer de første initiativer til at få etableret et samarbejde mellem klubberne, kulturinstitutionerne, uddannelsesinstitutionerne, erhvervslivet og kommunen. Et samarbejde, som senere skabte baggrund for, at få skabt et stærkt miljø for talentfulde unge, inden for sport, kultur og kunst i Odense.

Drømmen var at gøre det mere attraktivt for unge talenter at blive i Odense og dyrke deres passion og samtidig have fokus på deres uddannelse. Tanken var at skabe et sted, hvor de unge talenter kunne bo, og samtidig få hjælp til at finde den rigtige balance i hverdagen, så de kunne trives optimalt. Et sted hvor de samtidig med at tage en ungdomsuddannelse stadig kunne dyrke deres passion på højeste niveau. Odense uddannelsesforum gik tilfældigvis med samme tanker og derfor blev det et fælles projetk med mange interesserede.

Det lykkedes at skabe bred opbakning fra både sportsklubber, kulturinstitutioner, uddannelsesinstitutioner, dele af erhvervslivet, samt kultur- og fritidsforvaltningen i Odense. De rigtige rammer blev fundet hos Erhvervskollegiet, hvor der i forvejen var et roligt miljø, med nogle fantastiske faciliteter, og ikke mindst et super køkken, som kan imødekomme ønsket om sund og nærende kost.

I dag har Odense fået sit helt eget unikke tilbud til unge talenter indenfor sport, kultur og kunst. Der er skabt et sted, hvor mangfoldigheden trives. Odense Elite College, er en velfungerende base og et “helle” for de unge talenter. Et sted, hvor de mødes med andre unge talenter, på tværs af kulturer og discipliner. Colleges primære fokus er de unges trivsel, og sikrer, at de har en god og afbalanceret hverdag. Der er ansat personale, med viden og kompentencer indenfor gode dual career miljøer, som bistår med uvildig rådgivning, hvis det kniber med at finde balancen mellem sporten og alle andre vigtige ting i livet. Uddannelsen, familien, økonomien, sundhed og alt det andet, som også helst skal spille, for at man kan trives som et ungt talentfuldt menneske i Odense.